Home woensdag
31 oktober
donderdag
1 november
vrijdag
2 november
maart 2019
(krokusvakantie)
interessante
websites
de gids
 
 

woensdag 31 oktober 2018 van 13.30 u. tot ongeveer 17.30 u.
het historische centrum:
van Piazza Navona via de Trevifontein naar de Ara Pacis

opzet - programma - praktische inlichtingen - plaats van afspraakPiazza Navona


Pantheon


Spaanse Trappen


Opzet van de rondleiding

Deze rondleiding is afgestemd op "ge´nteresseerde beginners": Nederlandstalige volwassenen die openstaan voor kunst en geschiedenis. Maar ook wie al eerder in Rome is geweest, zal op deze wandeling zeker nog nieuwe dingen ontdekken. Onderweg geef ik regelmatig een woordje uitleg bij de sites, de gebouwen en de kunstwerken. Onderweg nemen we een korte koffiestop, maar verder willen we de namiddag volop benutten.

Omdat er wel wat moet gestapt worden, is een paar goede benen nodig. Maximaal 10 deelnemers.

Programma


Pantheon


Santa Maria sopra Minerva


Sant'Ivo alla Sapienza


Piazza Colonna

We vertrekken om 13.30 u. aan de centrale fontein op Piazza Navona (rode stip op de kaart hieronder).

Als we uitgekeken zijn op we de prachtige Piazza Navona met de machtige Fontein der Stromen, voert de wandeling ons naar de Piazza della Rotonda. Daar bezoeken we het Pantheon, het best bewaarde bouwwerk van het antieke Rome, waarvan het interieur werkelijk adembenemend is. We zetten onze tocht verder langs de Santa Maria sopra Minerva en de Sant'Ignazio met de verbluffende perspectief-effecten.

Van daar bereiken we de bekendste stadsgezichten van Rome: de majestueuze Trevifontein en de schilderachtige Spaanse Trappen bij de Piazza di Spagna. Tot slot bewonderen we de Ara Pacis (het Altaar van de Vrede) van keizer Augustus, een absoluut meesterwerk van antieke beeldhouwkunst.

Dat zijn althans de belangrijkste etappes op onze verkenning. Maar onderweg ontdekken we ook heel wat mooie hoekjes en interessante bijzonderheden waar je anders al te gemakkelijk aan voorbij zou gaan.

Einde van de wandeling omstreeks 17.30 Ó 18 u.


paneel van de Ara Pacis


Piazza della Rotonda


Trevifontein

Praktische inlichtingen

  • Bij het einde van de wandeling wordt van elke deelnemer een vrije bijdrage voor de gids verwacht.
  • Toegangsgeld is te betalen voor het Altaar van de Vrede (10,50 euro; mits reductie 8,50 euro), en vanaf juni 2018 ook voor het Pantheon (2 euro). Dat betaal je rechtstreeks aan de kassa.
  • Als je aan deze rondleiding wilt deelnemen, meld je dan via mail aan bij Romegids@skynet.be. Vermeld daarbij ook de namen van alle deelnemers, de gsm-nummers waarop ik jullie in Rome kan bereiken, en de datum van de rondleiding waaraan je wenst deel te nemen. Nadien bevestig ik je inschrijving.
  • De plaats van afspraak is met rode stip aangeduid op de kaart hieronder.
  • Hoe de plaats van afspraak bereiken? Als je me uiterlijk 28 oktober laat weten vanwaar je vertrekt, zoek ik uit hoe je daar geraakt met het openbaar vervoer.

Start van de rondleiding

De rondleiding start om 13.30 u. Even voordien ontmoeten we elkaar aan de Fontein der Stromen, in het midden van Piazza Navona (hieronder aangeduid met rode stip).

reset kaart 
 
Home woensdag
31 oktober
donderdag
1 november
vrijdag
2 november
maart 2019
(krokusvakantie)
interessante
websites
de gids