Home woensdag
31 oktober
donderdag
1 november
vrijdag
2 november
maart 2019
(krokusvakantie)
interessante
websites
de gids
 
 

zondag 3 tot woensdag 6 maart 2019
vier dagen rondleiding in Rome

Wie niet kan aansluiten in de herfstvakantie 2018 vindt hieronder alvast de grote lijnen voor het programma in de krokusvakantie 2019. Verdere details verschijnen midden november op deze website. Inschrijvingen zijn nu al mogelijk via Romegids@skynet.be.

PROGRAMMA  KROKUSVAKANTIE 2019

Zondagnamiddag 3 maart: het historische centrum: o.a. Piazza Navona, het Pantheon, Sant'Ignazio, de Trevifontein, de Spaanse Trappen en het Altaar van de Vrede van Augustus.

Maandag 4 maart (volledige dag): Rome van de Oudheid: o.a. het Tibereiland, het Capitoolplein, het Forum Romanum, het Colosseum en de San Clementebasiliek.

Dinsdag 5 maart (voormiddag en begin van de namiddag): het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersbasiliek en de Engelenburcht.

Woensdagvoormiddag 6 maart: onbekende schatten aan de oostzijde van het centrum: o.a. de Santa Maria Maggiore, het Museo Nazionale Romano, de Thermen van Diocletianus en het bekendste beeldhouwwerk van Bernini.


Deze rondleidingen zijn afgestemd op "ge´nteresseerde beginners": Nederlandstalige volwassenen die openstaan voor kunst en geschiedenis. Maar ook wie al eerder in Rome is geweest, zal op deze wandelingen zeker nog nieuwe dingen ontdekken. Onderweg geef ik regelmatig een woordje uitleg bij de sites, de gebouwen en de kunstwerken. We proberen in de voor- en namiddag een korte koffiestop in te lassen, maar verder willen we de dag volop benutten.

Omdat er wel wat moet gestapt worden, is een paar goede benen nodig.


Na inschrijving kan je deelnemen aan een of meer van deze rondleidingen. Maximaal 10 deelnemers per wandeling. Bij het einde van elke wandeling wordt van elke deelnemer een vrije bijdrage voor de gids verwacht.

Je boekt zelf een vlucht en hotel naar keuze; de toegangsgelden tot de sites betaal je rechtstreeks aan de kassa.


 
 
Home woensdag
31 oktober
donderdag
1 november
vrijdag
2 november
maart 2019
(krokusvakantie)
interessante
websites
de gids