Home woensdag
26 februari
donderdag
27 februari
vrijdag
28 februari
zaterdag
29 februari
interessante
websites
de gids
 
 

De gids

 

 

 

Hugo De Keersmaecker (geboren 1957). Van in m'n jeugd ben ik gefascineerd door de Oudheid, en daarom volgde ik een opleiding tot leraar-Latijn. Dat beroep heb ik 18 jaar met genoegen uitgeoefend. In de tweede helft van m'n loopbaan stond ik niet meer voor de klas, maar werkte ik nog steeds in de sector Onderwijs.

De interesse voor Rome lag dus voor de hand, en destijds gidste ik m'n leerlingen regelmatig daar en in andere Italiaanse kunststeden. De laatste jaren leid ik graag vrienden en kennissen rond in Rome: zowel "beginners" als "gevorderden". Ondertussen ben ik er meer dan 40 maal naartoe getrokken: vaak om te gidsen, maar even vaak op eigen houtje, om telkens nieuwe dingen te ontdekken in deze onuitputtelijke stad.

Tijdens de rondleidingen kader ik de bezienswaardigheden graag in de geschiedenis. Niet zonder reden immers heet Rome "de Eeuwige Stad": in elk hoekje zinderen de eeuwen door. Op onze wandelingen doorheen de stad hebben we niet enkel oog voor de "topattracties", maar ook voor al het boeiende daarnaast. Na enkele dagen rondleiding zal je ervaren dat Rome een overweldigende schatkamer is, en bovendien een heel gezellige en leefbare stad.


Romulusprijs 2019

Op 21 april 2019 mocht ik voor m'n rondleidingen in Rome de Romulusprijs ontvangen van S.P.Q.R., de Belgische vereniging van Romevrienden. Ik heb de prijs opgedragen aan de talloze Vlaamse leerkrachten die met enorme toewijding en inzet hun leerlingen laten kennismaken met Rome en met Italië.

Enkel een vrije bijdrage?

Ik geniet ervan om mensen te laten delen in m'n fascinatie voor deze stad met haar heden en verleden. Liefst mensen die openstaan voor cultuur en geschiedenis, en hun verblijf in Rome ten volle willen benutten.

Maar op het einde van elke dagwandeling verwacht ik van de deelnemers wel een vrijwillige bijdrage. Om misverstanden te voorkomen: die vraag ik niet voor m'n gidswerk (da's nu eenmaal m'n hobby), maar omdat ik zelf alle kosten draag voor m'n toegangsgelden, m'n verblijf en de vluchten voor die 4 dagen dat ik in Rome ben. Het bedrag laat je gewoon afhangen van je tevredenheid. 

Wat vroegere deelnemers ervan vonden:

In oktober 2019 wandelden wij in Rome met Hugo: een unieke ervaring. Tijdens vier wandelingen verhaalde Hugo over alle mogelijke bezienswaardigheden van deze prachtige stad, hoofdzaken en details op een fraaie manier doserend en combinerend. Op het juiste moment een espresso, een ijsje, een korte stop en dan weer voorwaarts, want Hugo is onvermoeibaar. Wij genoten …

Anneke en Hans Wellink – Deurne NL

Omdat ik bij eerdere city-trips achteraf soms het gevoel had dat ik een stad slechts oppervlakkig had leren kennen, besloot ik het voor mijn reis naar Rome wat anders aan te pakken: ik wist immers dat mijn oud-leraar Latijn daar op bepaalde momenten gidsbeurten organiseert, en besloot om me voor een volledige reeks van 4 dagen in te schrijven.

De reis werd alles wat ik ervan had kunnen verwachten: we kregen elke dag een uitgebreid en boeiend verhaal over hetgeen we in de stad zagen, en over de dingen die daar in de lange geschiedenis van Rome zoal gebeurd zijn. We zagen zowel de bekendere monumenten die elke Romereiziger moet bezocht hebben, als minder bekende bezienswaardigheden. Tegen het einde van de dag was ik telkens moe maar voldaan, en tegen het einde van de reis begreep ik stilaan waarom Hugo na bijna 40 Romereizen nog steeds niet uitgekeken is op deze prachtige stad.

Niels uit Lennik
maart 2019


Ik ben een beetje bevooroordeeld: de Romeinse en Griekse oudheid boeien me mateloos, vermoedelijk al van vóór mijn geboorte. Dus, het ligt voorzeker niet enkel aan jou Hugo, maar je hebt er toch een zéér groot aandeel in: we zijn nu al 6 dagen terug thuis, en ik droom nog elke nacht van Rome!

Nu eens wandel ik door het oude Rome, drink ik van één van de fonteinen bevoorraad door de aquaducten, dan eens zit ik als toeschouwer in het atletiekstadion, het Colosseum, het theater of het Circus Maximus en joel ik mee met de menigte. Een andere keer ben ik zelf atleet of erger …slachtoffer. Ik bouw mee als slaaf aan één van de grote bouwwerken en een andere keer woon ik als bevoorrechte burger een vergadering bij in de senaat. Enfin, ik kan zo wel uren doorgaan …

Maar ook de perioden na het ‘oude’ Rome weet je goed tot leven te brengen; de pleinen, de fonteinen, de basilieken en de oude kerken, je weet het allemaal goed te duiden – je weet veel én je kan je kennis (en je passie!) duidelijk en goed gedoseerd overbrengen.

We konden spijtig genoeg slechts anderhalve dag met je mee, maar het was een waar genoegen, een voorrecht! Voor ons is het zeker: we keren terug naar Rome, en als het even kan: graag met jou Hugo! Zoals mijn 18-jarige dochter het na afloop treffend heeft gezegd: je doet dat goed!

Erika, Elke & Elinor
maart 2019
Wij willen jou uitdrukkelijk bedanken jouw liefde voor Rome met ons te delen! Het was leerrijk en zeer aangenaam met jullie op stap te gaan doorheen het oude Rome! Van harte dank!

Johan en Anita Vergeynst-Gijselinck
maart 2019


Overal in Rome vind je interessante kerken, paleizen, villa’s, en musea, soms met fraaie kunstverzamelingen. En pleinen. En fonteinen. En ... Bij een eerste bezoek is het niet zo eenvoudig om daarin je weg te vinden. Daarom zijn we erg blij dat we tijdens de voorbereidingen op onze Romereis op je site terecht zijn gekomen en contact hebben gezocht.
Dankzij je bezielende begeleiding en interessante informatie tijdens de anderhalve dag die we ter plekke samen hebben opgetrokken, zijn we heel veel wijzer geworden. Overigens ook gedurende de rest van onze vakantie hebben we nog flink ons voordeel gedaan met je tips. Wij zullen je bij iedereen die naar Rome gaat van harte aanbevelen.

Amanda en Hans van den Oever, Deil, Nederland
herfstvakantie 2018


Rome is en blijft een legendarische stad: een heel goede gids is daarbij de ideale partner om de geheimen achter pleinen en gebouwen te ontdekken. Hugo De Keersmaecker heeft ons praktisch en inhoudelijk formidabel door meer dan 20 eeuwen geschiedenis geleid vanuit een formidabele kennis van feiten en wetenswaardigheden. Bovendien: geen enkele bijkomende vraag bleef onbeantwoord. Rome staat door deze unieke ervaring in ons geheugen gegrift.

Michel en Ineke Doomst, Floris en Elke, Lotje en Koen uit Gooik
november 2018


Dankzij Hugo kreeg ons bezoek aan Rome een grote meerwaarde. Vele sites zijn uiteraard mooi, maar met een deskundige toelichting des te fascinerender. Het verhaal achter de stenen, fijne details, boeiende legendes en natuurlijk heel veel feiten, ook over wat er niet meer te zien is. Hugo combineert een enorme kennis met een aangename manier van rondleiden. Ook onze kids (13 en 10 jaar) hebben ervan genoten.

Inge en Koen, Maya en Mathijs uit Beringen
rondleiding 1 dag in de herfstvakantie 2018Het Oude Rome en Vaticaanstad zijn wellicht de hoogtepunten van Rome. Om daar ten volle van kunnen genieten, hebben we deze trekpleisters met Hugo bezocht die met een groot enthousiasme en deskundige uitleg het oude Rome weer tot leven bracht. Naast het bekende Colosseum bezochten we ook de minder bekende plekjes waar we vooral verrast waren door de San Clemente Basiliek. Telkens verschafte Hugo de nodige uitleg. Naast cultuur was er ook tijd voor een koffie en een gelato mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Met andere woorden, een echte aanrader.

Anne en Bart uit Lanaken
mei 2018

Wij hebben enorm genoten van ons bezoek aan Rome. Je hebt ons op korte tijd superveel laten zien. Je was onze levende Trotter bij wijze van spreken, maar dan eentje die veel extraatjes wist te vertellen en dat is wel leuk. Jouw kennis en passie over Rome straal je heel goed uit en je kan op een heel aangename manier vertellen. Ook de praktische weetjes vond ik heel interessant. Dat zijn dingen die je bv. in een reisgids niet vindt.

V.R., Zele
mei 2018

We hebben alle highlights gezien en natuurlijk spreken het oude Forum Romanum en het Colosseum tot de verbeelding, maar de echte hoogtepunten lagen voor mij elders: de basiliek van San Clemente, het Pantheon, de Engelenburcht en Sant'Ignazio, de Jezuïetenkerk. En natuurlijk blijft het Vaticaan tot de verbeelding spreken door zijn immense grootsheid, om te beginnen het Sint-Pietersplein zelf en dan de Sint-Pietersbasiliek met zijn schitterende koepel, en de sprakeloze schoonheid en expressie van de Piëta van Michelangelo. We hebben natuurlijk niet alles kunnen zien, maar wat we zagen was van een buitengewone schoonheid en kracht. Het was de tweede keer dat ik Rome bezocht onder de deskundige en bezielende leiding van Hugo, en het was zo mogelijk nog beter dan de eerste keer.

Jan Willems, een enthousiaste collega
mei 2018

Met Hugo als gids komt de geschiedenis weer tot leven. Voor je ogen bouwt hij het antieke Rome weer op, veldslagen worden uitgevochten, keizers gekroond en vergiftigd. We volgden verschillende rondleidingen, verspreid over de stad. Het is altijd flink stappen, maar elk bezoek is boeiend, met verbanden tussen heden en verleden. Zonnecrème en een hoedje, een flesje water, gemakkelijke schoenen en je bent klaar voor een cultureel bad dat je niet snel zal vergeten.

Dirk en Hilde Mattens-Lievens, Kerksken
mei 2018
Hugo combineert een aanstekelijk enthousiasme voor Rome met een grote kennis van zaken over alle facetten van deze intrigerende stad. Uit alles blijkt dat hij bij zijn rondleiding het maximale van allebei aan je wil overdragen. Alle vragen worden geduldig beantwoord, maar er wordt niet geteut, prima ! En hij bereidt alles tot in de puntjes voor. Van harte aanbevolen !

Paul en Sabine van Waning, Gorssel (NL)
maart 2017Hugo De Keersmaecker is een prima gids. Hij vertelt heel levendig over de verschillende bezienswaardigheden. Je kunt merken dat hij voor de klas heeft gestaan: hij is heel goed verstaanbaar. Hij weet veel en doorspekt zijn verhaal met allerhande anekdotes, dat maakt de wandeling levendig en boeiend. Verder houdt hij de pas erin; dat zorgt voor een positieve sfeer.

Frits Verheijden (67 jaar), Deventer (NL)
maart 2017


Hoewel het voor mij absoluut geen eerste kennismaking met Rome was, slaagde Hugo erin om samen eens op een andere wijze te kijken naar vertrouwde bezienswaardigheden. Hij lukte er zelfs in om mij kennis te laten maken met voor mij onbekende hoekjes van Rome. Je voelt dat deze stad maar weinig geheimen meer voor hem heeft. Hij doet dit op een gedegen, bescheiden en goedlachse wijze. Onderweg is er tijd om even te genieten van een heerlijke koffie. Na zijn rondleidingen krijg je zin om naar Rome terug te keren vanuit het besef dat Rome nog veel andere schoonheid te bieden heeft. Wens dat jezelf toe als je aan de Trevifontein staat….wat kan ik de volgende maal ontdekken, eventueel nog eens met Hugo.

André de Kimpe, Sint-Niklaas
krokusvakantie 2017In februari/maart 2017 heb ik vier stadswandelingen gemaakt met Hugo. Het was mijn eerste keer in Rome en ik heb ontzettend veel gezien en geleerd. Hugo is zeer goed voorbereid en zet er de vaart in, maar er is ook tijd voor koffie of een gelato tussendoor. Ik kon Hugo ook goed verstaan, wat voor mij als slechthorende ook erg prettig was. Ik zal niet aarzelen nog eens mee te gaan.

Marianne, Frankrijk

Ik moet toch al zeker tien keer over Piazza Navona gelopen zijn en minstens zo vaak langs het Pantheon. Maar nooit kwamen de plekken zo tot leven als tijdens mijn wandeling met Hugo. De belezenheid spatte af van zijn verhalen en de kunst zat hem in de details. Een aanrader voor iedereen die zich wil laten verroeren door de geschiedenis van de eeuwige stad.

Victor de Kok, Rome
27 februari 2017

Mijn eerste kennismaking met Rome was overweldigend, gelukkige namen we deel aan een interessante rondleiding met Hugo. We bezochten o.a. in Trastevere een verborgen juweel van een villa en we leerden onderweg veel over de stad en de geschiedenis. Dus plannen we nog een Rome-trip en willen we dan graag weer mee op tocht met deze geweldige gids. Ook onze student Joris zal zijn reis nooit vergeten.

Erika
2 maart 2017, nadien weer mee 1 tot 3 november 2017

Wat we kregen hadden we nooit durven dromen! De info die we van jou kregen tijdens onze bezoeken was niet alleen rijk gevuld, maar ook doorleefd. We waanden ons in de Romeinse tijd en beter dan in een film maakte je het verhaal zo boeiend dat het prachtige decor en onze verbeelding voor de rest hebben gezorgd. We hebben ons geen minuut verveeld, keken elke dag opnieuw uit naar de boeiende reis doorheen de geschiedenis die we met jou zouden maken en moesten telkens met spijt vaststellen dat de dag alweer voorbij was gevlogen.

Bart en Ann De Wilde-Buytaert, Sint-Pauwels
november 2016

Het was voor ons een heel aangename week, waarin jij ons op sleeptouw nam doorheen jouw Rome. Pas achteraf realiseerden we ons hoeveel wij wel gezien hebben in die vier dagen dat jij ons hebt begeleid! We willen jou dan ook nog eens heel uitdrukkelijk danken voor de gedrevenheid waarmee je jouw kennis aan ons hebt gedeeld.

Paul en Bieke Vereecke-Koeck, Bonheiden
november 2016

We hebben een prachtige reis gehad en we kunnen je niet genoeg danken voor je schitterende prestaties als gids. We hebben ons pas ten volle gerealiseerd hoeveel meer je ziet met iemand als jij erbij toen we de laatste twee dagen met onze andere gids (een boek) op stap waren en het zelf uit te zoeken hadden.

Herman en Lieve Keppens-De Wilde uit Sint-Niklaas
november 2016We danken U van harte voor de aangename en zeer degelijke rondleiding in Rome, die we iedereen willen aanbevelen.

S.V.C., G.J. en L.J
november 2016

Hartelijk bedankt voor je bijzondere bijdrage aan onze onvergetelijke eerste Rome-reis. Rome heeft ons met verstomming geslagen. Het overtrof werkelijk alle verwachtingen. Wij hopen hier een vervolg te mogen aanbreien ... onder jouw begeleiding.

Patriek Vancanneyt uit Sint-Kruis
april 2016

Tijdens de vierdaagse Romewandelingen voor beginners werd ons gezin door Hugo op magistrale wijze ingewijd in de pracht en praal van deze eeuwenoude stad. Niet alleen een onmetelijke feitenkennis maar ook veel inzicht in verbanden, uitleg bij technische begrippen en leuke anekdotes zorgden voor een boeiende tijdreis. Zowel boven- als ondergronds werden we meegezogen in adembenemende architectuur, politieke intriges, religieuze uitdagingen, betoverende fresco’s en oogverblindende mozaïeken.

Hij houdt rekening met de groep en past moeiteloos zijn programma aan de persoonlijke noden aan. De bezochte musea kent Hugo op zijn duimpje waardoor we moeiteloos van hoogtepunt naar hoogtepunt werden geloodst. Omdat de Italiaanse lentezon overuren klopte, wist Hugo telkenmale een uitstekende plek voor een overheerlijke ‘gelati-pauze’. Kortom, een muntje in de Trevifontein gooien om ooit Rome opnieuw te mogen bezoeken, was niet nodig. Er liggen nog veel mooie Romewandelingen op ons reispad!

Familie Defevere uit Hamme
april 2016

Met Hugo gingen wij niet alleen vlot door het rijke erfgoed van Rome maar deze “klassieker” bracht ons in kruissnelheid van Titus Livius via Cicero naar Horatius. Hij wist zijn toehoorders te boeien en liet de San Clemente boven het Colosseum uitgroeien. Bedankt om ons aan Rome verknocht te maken!

Rudy en Chris uit Beervelde
april 2016


We vonden de Romewandelingen met de gids Hugo De Keersmaecker echt “SUBLIEM”!! Ik had nooit gedacht dat onze tienerzoon en –dochter van begin tot einde zoveel aandacht konden opbrengen voor al de Romeinse bewonderenswaardigheden. Al waren het soms lange halve dagen, toch hebben we ons geen minuut verveeld. De gids is echt een wandelende encyclopedie van Rome die met veel plezier en passie die kennis wil overbrengen aan geïnteresseerde deelnemers. Hij weet dan ook jong en oud op een boeiende wijze mee te slepen met het verhaal, en net op het gepaste tijdstip een break in te lassen voor een verfrissende gelato of activerende espresso, super!

Inge, Ilyas en Emilie uit Nijlen
april 2015

We kregen op één enkele voormiddag zo veel nieuwe, leuke verhalen te horen, zoveel nog niet opgemerkte bezienswaardigheden voorgeschoteld, zoveel goeie tips en wetenswaardigheden in de schoot geworpen die ik, na zowat 15 Romereizen, nog niet wist of kende. Maar één mensenleven is niet voldoende om Rome te leren kennen. Of zoals Silvio Negro het schreef in die prachtige taal die het Italiaans is: Roma, non basta una vita.
Daarom vonden wij jouw Romewandeling een zeer verfrissende ervaring en een absolute aanrader. Je was gedreven maar nooit overdreven, je paste je aan ons aan en tegelijk hield je er toch stevig de pas in. Je vertelde veel maar nooit te veel. Je was een gedroomde gids in onze droomstad!

Jef en Griet Van Gool-Verwaest, Oud-Turnhout
april 2015

Bedankt voor de geweldige rondleiding in Rome. We waren reeds tien jaar niet meer in Rome geweest en je duiding heeft veel monumenten terug doen herleven. Bovendien hebben we tal van nieuwe plekjes ontdekt en vele wetenswaardigheden vernomen.
Je bent een prima gids!!!

Danny en Heleen Pijls-Vertessen, Veltem-Beisem
april 2015

Wij gingen een namiddag met Hugo op stap naar Sint-Pietersplein, -basiliek en -koepel, en na een ijsje stapten we nog naar de Engelenburcht. Wijzelf en onze kinderen werden continu geboeid door de onophoudelijke stroom aan informatie, historische kadering en plezante anekdotes.
Hugo vraagt niet liever dan op je vragen te antwoorden, ook al hebben die niet meteen met het thema van deze gidsbeurt te maken. Overduidelijk iemand die gidst uit passie, en dan ook nog prima weet hoe dat aan te pakken. Doen dus als je de kans krijgt!

Chris en Els , Arend, Merel en Drees,
krokusvakantie 2014


Wat een luxe om met een persoonlijke gids als Hugo De Keersmaecker Rome te kunnen bezoeken. Hugo voerde ons naar de belangrijkste plekken in en rondom de overweldigende Sint Pieter en de indrukwekkende Engelenburcht. Door zijn enorme kennis en zijn vermogen het 'grote verhaal' af te wisselen met anekdotes en interessante details, wist hij ons de gehele tijd te boeien. Het was leerzaam en inspirerend en zeer de moeite waard.

Johan J. Snijder en Cisca van Veelen
krokusvakantie 2014

Dat groot en klein van Rome zo intens hebben kunnen genieten, hebben we vooral te danken aan onze gepassioneerde Rome-gids Hugo. Veel meer dan we hadden kunnen dromen, hebben we van de anderhalve dag die we samen doorbrachten Rome leren ontdekken op een wel heel bijzondere, leerrijke en heel aangename, ontspannen manier. We apprecieerden zijn gave om zowel diegenen onder ons met enige Rome-ervaring als onze jongeren van begin tot einde te boeien, met aandacht voor wat echt belangrijk is, met degelijke achtergrondkennis, doorweven met vele weetjes en leuke details die het luisteren aangenaam maken. Je enthousiasme en je liefde voor de stad werkten echtaanstekelijk.

Het programma was heel goed doordacht, met een afwisseling van bekende en minder bekende, originele bezienswaardigheden zoals de kerk van San Clemente en de Engelenburcht. Wat we ook heel tof vonden, waren de goedgetimede breaks, telkens op het goede moment, als de vermoeidheid in de benen begon te kruipen.

families Wildiers, Linden en Lier
(mee met "Rome voor beginners" april 2013)


Je hebt aan een leven niet genoeg om Rome te leren. Dat is ook de titel van een bekend boek 'Roma, non basta una vita' van Silvio Negro die inderdaad zijn hele leven aan de studie van de Eeuwige Stad heeft gewijd. Maar wie geregeld optrekt met een doorgewinterde Rome-gids als Hugo De Keersmaecker zal toch niet veel hebben gemist. Wandelen door Rome in het spoor van Hugo is dan ook een wonderlijke belevenis.

Rik en Trees Van Cauwelaert-Stubbe
(mee op vierdaagse "Rome voor gevorderden" oktober 2012)

Onder de geestdriftige en deskundige begeleiding van Hugo hebben we niet alleen nieuwe hoeken van Rome ontdekt, maar ook de grote trekpleisters op een verrassende manier herbeleefd. Met een rijke culturele en historische kennis voert Hugo je op een boeiende wijze doorheen de fascinerende eeuwen van Rome.

M.-Christine Paeye, Koksijde
(mee op driedaagse "Rome voor beginners" november 2010 en op vierdaagse "Rome voor gevorderden" april 2012)

Onze wandeling door het oude Rome was een succes van formaat dankzij onze gepassioneerde gids. De boeiende en interactieve verhalen leidden ons door de Capitolijnse musea, het Forum Romanum, Colosseum en de wondermooie San Clemente. Voor de kinderen werden de lessen Latijn werkelijkheid. Ook tips omtrent het openbaar vervoer, de beste ‘gelati’ en pizze etc. kregen we mee. We hebben alvast een muntje in de Trevi-fontein gegooid, we hopen deze eeuwige stad verder te kunnen ontdekken met Romekenner Hugo De Keersmaecker. We houden alvast de website in de gaten.

I., E. en A.L.
(mee met "Rome voor beginners" april 2013)

Je door Hugo De Keersmaecker in Rome op sleeptouw laten nemen, is een unieke ervaring. Op zijn wandelingen neemt hij je mee naar de meest authentieke plekken waar hij je laat genieten van zijn rijke historische en culturele kennis. Zijn passie voor de Eeuwige Stad werkt aanstekelijk. Werkelijk een 5-sterren gids!!

Luc Buerman en Bernadette Van De Steene, jonge zestigers uit Merelbeke
(mee op vierdaagse "Rome voor gevorderden" april 2012)


Wat ons het meest boeide aan jouw rondleidingen was de knappe mix tussen het bezoeken van heel bekende plaatsen of musea en van veel minder bekende plaatsen. Hierdoor krijg je op korte tijd het gevoel een beetje kenner van Rome te worden, ook al beseffen we dat er nog oneindig veel meer te zien is en begrijpen we dat je steeds naar die stad terug kan zonder je te vervelen. De zeer degelijke historische en contextuele informatie maken ook dat je heel goed het belang van een bepaalde plaats kan inschatten. Onvergetelijke bezoeken wat ons betreft. Ik ben eind vorig jaar via mijn werk in Rome beland voor enkele dagen  en stelde aangenaam vast hoeveel aanknopingspunten ik ondertussen had.

Hilde Hutsebaut en Marnix Pieters, Aalst
(mee op driedaagse "Rome voor beginners" maart 2011 en op vierdaagse "Rome voor gevorderden" april 2012)


Er is geen betere manier denkbaar om voor het eerst kennis te maken met de ‘Eeuwige stad’, dat mochten we ondervinden in oktober 2011: al van bij de keuze van vlucht en hotel kregen we vrijblijvend gouden suggesties. Dat was ook de teneur tijdens ons verblijf: er wordt niets opgedrongen, maar alles is tot in de puntjes geregeld en het aanbod is zo waardevol dat je met volle teugen wil en kan genieten van een uniek bezoek.

Paul en Kris De Meester-Heylen, Sint-Niklaas
(mee op vierdaagse "Rome voor beginners" oktober 2011)

Rome bezoekt men niet onvoorbereid. Als men het bezoek aan deze stad mee in handen legt van Hugo, is een beklijvende belevenis zeker gegarandeerd. Onvoorstelbaar hoe hij de rijke geschiedenis van Rome tot leven kan laten komen. Een aanrader!

Patrick & Monique Deboutte, Roeselare
(mee op vierdaagse "Rome voor beginners" oktober 2011)


Een verkenning van Rome onder begeleiding van Hugo De Keersmaecker is in alle opzichten aan te bevelen: de man spreekt meer dan een mondvol Italiaans en hij kent Rome als zijn broekzak. Zijn historische bagage en zijn kennis van het oude, historische Rome is zonder meer indrukwekkend en hij weet heel goed te doseren. Mijn vrouw, een absolute beginner, heeft zich nooit verveeld en bleef steeds geboeid door deze voortreffelijke gids.

Jan en Min Willems-Wuyts, Vorselaar
(mee op vierdaagse "Rome voor beginners" oktober 2011)


Ik mocht Rome voor de eerste keer ontdekken met een bevlogen gids die met veel kennis van zaken mijn ogen opende voor het vele mooie dat Rome te bieden heeft. Rome ... smaakt altijd naar meer in het gezelschap van deze ervaren gids.

Katrien Van Daele, Sint-Niklaas
(mee op vierdaagse "Rome voor gevorderden" april 2012)

 
 
Home woensdag
26 februari
donderdag
27 februari
vrijdag
28 februari
zaterdag
29 februari
interessante
websites
de gids